Πως μπορεί να επιστρέψει το χαμόγελο στο πρόσωπό μας;

Με την άσκηση απαντούν οι επιστήμονες, μιας που δέκα μόλις λεπτά καθημερινής γυμναστικής, αρκούν για να μας ανεβάσουν τη διάθεση!

Ιδιαίτερα τώρα που βρισκόμαστε σε καραντίνα, η τακτική άσκηση είναι απολύτως απαραίτητη για τη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής μας υγείας.

Αυτό συμβαίνει διότι τις μέρες του Lockdown τείνουμε να περιορίζουμε σημαντικά τη σωματική δραστηριότητα και να τρώμε περισσότερο. Επιπλέον, λόγω της γενικότερης αρνητικής ψυχολογίας που έχει διαμορφωθεί, οι ορμόνες του στρες όπως η κορτιζόλη βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, επηρεάζοντας εκτός από τη διάθεσή μας και μια σειρά από σωματικές λειτουργίες, μειώνοντας έτσι τις αντοχές του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Η γυμναστική λοιπόν μπορεί να αντισταθμίσει σε σημαντικό βαθμό τις επιπτώσεις του Lockdown για την υγεία, αφού εξισορροπεί τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, αυξάνει τα ποσοστά της μυϊκής μάζας και μειώνει τα ποσοστά του λίπους, συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού περιορίζοντας τις πιθανότητες εμφάνισης διαφόρων ειδών παθήσεων, προάγει την απελευθέρωση ορμονών που συνδέονται με την καλή διάθεση, και ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.