Το CrossFit αποτελεί μια δημοφιλή μέθοδο εκγύμνασης με φανατικούς οπαδούς σε όλον το κόσμο.

Βασίζεται στην αρχή της συνεχούς εναλλαγής λειτουργικών ασκήσεων, και χαρακτηρίζεται από προπονητικά προγράμματα που αποτελούνται από διαφορετικές δυναμικές ασκήσεις κάθε φορά.

Όσοι το δοκίμασαν, το ξεχώρισαν αμέσως ως είδος προπόνησης και είδαν δραστική βελτίωση στην ποιότητα της ζωής τους. Ας δούμε λοιπόν, ποιά οφέλη σας προσφέρει η προπόνηση CrossFit:

1. Αποκτάτε άμεσα μυϊκή δύναμη και μυϊκή αντοχή
Είναι βέβαιο, πως από τις πρώτες κιόλας προπονήσεις θα παρατηρήσετε ότι, η δυνατότητα των μυών του σώματος σας να υπερνικήσουν μια αντίσταση, να εκτελούν μέγιστες επαναλαμβανόμενες συστολές και να εξασκούν συνεχόμενη δύναμη ενάντια σε ένα σταθερό αντικείμενο, έχει εκτοξευτεί.

2. Βελτιώνεται πολύ γρήγορα η αεροβική σας ικανότητα
Το CrossFit βελτιώνει σε πολύ σύντομο χρόνο την καρδιοαναπνευστική αντοχή, ενδυναμώνοντας το καρδιαγγειακό σας σύστημα.

3. Ωφελείται συνολικά η φυσική σας κατάσταση
Η προπόνηση CrossFit σας βοηθά να αποκτήσετε ευλυγισία, μυϊκή ελαστικότητα, ισορροπία και συντονισμό, χαρίζοντάς σας άριστη φυσική κατάσταση. Επιπλέον, επειδή αυξάνεται η κινητικότητα των αρθρώσεων και αποκτάτε ακρίβεια στις κινήσεις σας, μαθαίνετε να αποφεύγετε τους τραυματισμούς στην καθημερινότητα σας.

4. Βελτιώνεται ο μεταβολισμός σας και αλλάζει η σύσταση σώματος
Επειδή στο CrossFit οι επιλεγμένες ασκήσεις γυμνάζουν ολόκληρο το σώμα, αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό τα επίπεδα του μεταβολισμού σας, και «χτίζετε» σε μικρό χρονικό διάστημα ένα όμορφο, υγιές και αρμονικό σώμα, με πολύ περισσότερη μυϊκή μάζα και πολύ λιγότερο λιπώδη ιστό.

5. Δεν χάνετε το ενδιαφέρον σας για την προπόνηση
Η μέθοδος εκγύμνασης CrossFit, περιλαμβάνει έναν τεράστιο αριθμό διαφορετικών ασκήσεων. Επιπλέον, τα προγράμματα προπόνησης μεταβάλλονται συνεχώς, οπότε διατηρείται αμείωτο το ενδιαφέρον σας για την προπόνηση.