Δεν το λέμε εμείς, το καταδεικνύουν τα αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών: υπάρχουν πολλοί και καλοί λόγοι για να πάτε στο γυμναστήριο, ακόμα και μέσα στην πανδημία!

Εμείς βρήκαμε τους 8 καλύτερους και σας τους παρουσιάζουμε:

 

# 1: Τονώνει το ανοσοποιητικό σας

Αν δεν είναι αυτός λόγος να πάτε γυμναστήριο στην εποχή του Covid-19, τότε ποιος είναι;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον, ακόμη και η μέτρια άσκηση μπορεί να ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Σε ανάλογο συμπέρασμα κατέληξαν φυσικά και άλλες έρευνες. Για παράδειγμα, επιστήμονες από το Appalachian State University μελέτησαν 1000 ενήλικες για 12 εβδομάδες κατά τη διάρκεια του χειμώνα και του φθινοπώρου, και συμπέραναν ότι η συχνή φυσική δραστηριότητα εμποδίζει το κρυολόγημα και τη γρίπη αυξάνοντας την αντοχή σε ιούς και λοιμώξεις,

Επιπλέον, ερευνητές του Πανεπιστημίου Βόρειας Καρολίνας, κατέληξαν ότι όσοι ασκούνται σε τακτική βάση μειώνουν σχεδόν κατά 50% τις πιθανότητες να κρυολογήσουν. Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι η άσκηση ενεργοποιεί για ορισμένες ώρες το κυτταρικό οπλοστάσιο του οργανισμού αποτρέποντας τον οργανισμό από το να κολλήσει κάποιον ιό.

 

# 2: Σας βοηθά να έχετε μια καλή υγεία

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ της γυμναστικής και  της καλής υγείας. Είναι δε τόσα πολλά τα οφέλη της γυμναστικής για τον οργανισμό μας, που δεν μπορούν να χωρέσουν σ’ ένα άρθρο. Αρκεί να σκεφτούμε ότι σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η τακτική άσκηση ωφελεί με διαφορετικούς τρόπους σχεδόν κάθε όργανο του ανθρώπινου σώματος!

 

# 3: Σας χαρίζει ένα καλοσχηματισμένο σώμα

Είναι το γεγονός ότι αν ασκείστε τακτικά (και προσέχετε ταυτόχρονα τη διατροφή σας), θα έχετε ένα καλοσχηματισμένο σώμα. Ο βαθμός στον οποίο μπορεί να βελτιωθεί το σώμα σας, εξαρτάται κυρίως από τη δική σας αποφασιστικότητα!

 

# 4: Σας βοηθά να αναπτύξετε αθλητικές ικανότητες

Μέσα σε ένα γυμναστήριο μπορείτε να αναπτύξετε και να εξελίξετε μια σειρά από αθλητικές ικανότητες, όπως δύναμη, αντοχή, ευκινησία, ισορροπία, συντονισμό, κ.α. Αρκεί να το θελήσετε!

# 5: Σας κάνει να νιώθετε καλύτερα

Αυτό γίνεται για 2 κυρίως λόγους:

  • Ο πρώτος είναι ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης παράγονται ενδορφίνες, οι οποίες δρουν ως φυσικό αντικαταθλιπτικό, συμβάλλοντας στην καλή διάθεση και χαρίζοντας πολλές φορές μια αίσθηση ευφορίας.
  • Ο δεύτερος λόγος είναι ότι με την άσκηση ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή μας, και χάρη σε αυτό νιώθουμε πιο σίγουροι για τον εαυτό μας, πιο χαρούμενοι και πιο αισιόδοξοι.

 

# 6: Αποτελεί έναν άριστο τρόπο για να ανακουφιστείτε από το άγχος

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το γυμναστήριο αποτελεί το μέρος όπου μπορούν να αποδράσουν από το άγχος και να επικεντρωθούν στον εαυτό τους.

Ταυτόχρονα, η έκκριση ενδορφινών κατά τη διάρκεια της άσκησης, δρα ιδιαίτερα κατευναστικά και σε περιπτώσεις άγχους ή θυμού, βοηθώντας το μυαλό να «ξεχαστεί».

 

# 7: Σας χαρίζει χρόνια ζωής

Και κάτι ακόμα πιο σημαντικό: η άσκηση χαρίζει ποιοτικά χρόνια ζωής, μιας που θα έχετε καλύτερη υγεία, και υψηλότερα επίπεδα ενέργειας.

 

# 8: Κάνετε καινούργιους φίλους

Το γυμναστήριο μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό μέρος για να κοινωνικοποιηθείτε. Σας προσφέρει την ευκαιρία να συναναστρέφεστε με άλλους ανθρώπους, να επεκτείνετε τον κύκλο των γνωριμιών σας αλλά και να αναπτύξετε νέες φιλίες.

 

Με τόσο σημαντικά οφέλη λοιπόν, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην πάτε γυμναστήριο, ακόμα και στην εποχή του Covid-19!