ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Στα γυμναστήρια NK Fitness Club, προσφέρουμε σε γκρουπ λίγων ατόμων, ειδικά προγράμματα  PILATES REFORMER & CLINICAL PILATES.

Αναλυτικότερα:

Pilates Reformer

To Reformer είναι ένα πολυ-όργανο σχεδιασμένο από τον ίδιο τον Joseph Pilates, με περισσότερες από 200 ασκήσεις για ενδυνάμωση, ευλυγισία, αντοχή, και βελτίωση της ισορροπίας.

Clinical Pilates

Ειδικό πρόγραμμα για άτομα που χρειάζονται μία εξειδικευμένη προσέγγιση λόγω τραυματισμών.

Το Pilates Reformer

Το Pilates Reformer (κρεβάτι πιλάτες) είναι το μηχάνημα που σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Joseph Pilates, για την εφαρμογή της νέας μεθόδου εκγύμνασης που επινόησε και τελειοποίησε.

Σήμερα, στην εξελιγμένη του μορφή, το Pilates Reformer αποτελείται από μία επίπεδη πλατφόρμα, η οποία μετακινείται μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Η πλατφόρμα συνδέεται στο πλαίσιο με αντιστάσεις (ελατήρια). Οι επιλογές στη χρήση των αντιστάσεων καθορίζουν και το βαθμό δυσκολίας της άσκησης.

NK FITNESS CLUB - Life Energizer!

Επιπλέον, το Pilates Reformer διαθέτει ειδικές μικρές και μεγάλες λαβές για την πραγματοποίηση ασκήσεων ενδυνάμωσης των άνω και κάτω άκρων, καθώς και μηχανισμό ασφαλείας, που προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασκούμενου.

Πλεονεκτήματα του Pilates Reformer

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Pilates Reformer, είναι ότι γυμνάζει όλο το σώμα. Σε αντίθεση με άλλα είδη γυμναστικής που επικεντρώνονται περισσότερο σε κάποιες μυϊκές ομάδες και λιγότερο σε άλλες, με το Pilates Reformer συμμετέχουν στις ασκήσεις όλα τα μέρη του σώματος.

Επιπλέον, η εξάσκηση στο Pilates Reformer  προσφέρει μια σειρά από εξαιρετικά οφέλη, όπως μυϊκή ενδυνάμωση, ισορροπία, επέκταση στο εύρος κίνησης των αρθρώσεων και στην μυϊκή ευλυγισία, σωστή ρύθμιση της αναπνοής, νευρομυϊκό συντονισμό, τη βελτίωση της στάσης του σώματος και την αύξηση του μεταβολισμού.

Ακόμα, αποτελεί την ιδανική μέθοδο εκγύμνασης για την πρόληψη και την αποκατάσταση των τραυματισμών. Όλες οι κινήσεις είναι συστηματικές και ελεγχόμενες, ώστε ο αθλούμενος να διατηρεί τον έλεγχο και να αποφεύγει τους τραυματισμούς. Φυσικά, στα NK Fitness τα τμήματα είναι ολιγομελή και υπάρχει διαρκής επιτήρηση από εκπαιδευμένο προπονητή.

Τέλος, οι ασκήσεις χωρίζονται σε επίπεδα με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας ώστε να απευθύνονται τόσο σε αρχάριους, όσο και σε προχωρημένους. Με περισσότερες από 200 διαφορετικές ασκήσεις, είναι σίγουρο ότι ο ασκούμενος θα βρει εκείνες που ταιριάζουν καλύτερα στις δικές του ανάγκες, πραγματοποιώντας ευχάριστες και αποδοτικές προπονήσεις!