ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΑΡΗ & ΟΡΓΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ


Όλες οι ασκήσεις στην προπόνηση ενδυνάμωσης, βασίζονται στην αρχή της αντίστασης.

Οι ασκήσεις με ελεύθερα βάρη και με όργανα γυμναστικής (μηχανήματα δύναμης), έχουν ως στόχο την ενίσχυση της μυϊκή μάζας και την αύξηση της δύναμης. Παράλληλα, συντελούν στη βελτίωση της αντοχής των μυών, των οστών, των τενόντων και των συνδέσμων, στην ομαλή καρδιακή λειτουργία, καθώς και στην καλή πνευματική υγεία.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης με βάρη, οι μύες ασκούνται διότι αντιστέκονται σε εξωτερικές δυνάμεις, όπως π.χ. το βάρος των αλτήρων (αρχή της αντίστασης). Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, τα προπονητικά προγράμματα πρέπει να είναι απόλυτα εξατομικευμένα, ώστε όχι μόνο να εξασφαλίζονται τα μεγαλύτερα οφέλη από την άσκηση, αλλά και να αποφεύγονται οι τραυματισμοί.

Στα NK Fitness Club εφαρμόζουμε εξελιγμένα και εξατομικευμένα συστήματα προπόνησης ενδυνάμωσης, λαμβάνοντας υπόψιν μας μεγάλο αριθμό παραγόντων, όπως το υπάρχον επίπεδο εκγύμνασης, το φύλο, την ηλικία, το σωματότυπο, το επιθυμητό επίπεδο αύξησης της μυϊκής μάζας, τον τρόπο ζωής του ατόμου, ιατρικούς παράγοντες, κ.α.

Με αυτόν τον τρόπο εγγυόμαστε την άρτια και ασφαλή προπόνηση, τόσο των αρχάριων ασκούμενων όσο και των επαγγελματιών αθλητών.